2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Bartın Üniversitesi SHMYO Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Özge Çulhaoğlu 23 Nisan Anaokulu’nda öğrencilerin otizm spektrum bozukluğunu fark etmeleri ve olumlu tutum sergilemeleri için bir bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Bu bilgilendirme çalışmasının temel amacı, otizm spektrum bozukluğu gibi farklılıkları olan bireylere karşı olumlu tutum sergilemek için çocuklarda erken çocukluk döneminde farkındalık oluşturmaktır. Bilgilendirme çalışmasının ardından Özge Çulhaoğlu, öğrencilere Tohum Otizm Vakfı’nın “Arkadaşımla Bir Gün” adlı kitabı öğrencilere dağıtmıştır. Otizm spektrum bozukluğu olan bireylere karşı olumlu tutum geliştirmeye yönelik bu bilgilendirme çalışmasından dolayı hocamıza teşekkür ederiz.