Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı Açıldı

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı açılmıştır. Programımıza, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alınması planlanmaktadır.

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde uzman olan sağlık profesyonellerine destek sunabilen, yetersizliği olan özel gereksinimi olan bireylerin günlük yaşam aktivitelerindeki gereksinimlerini karşılayıcı ve kolaylaştırıcı bilgi ve beceriye sahip nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Engelli bakım ve rehabilitasyon programından mezun olan öğrenciler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, huzurevlerinde, bakımevlerinde, temel sağlık hizmeti veren tıp merkezleri ve polikliniklerde, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitelerinde, özel eğitim merkezlerinde, çeşitli kurumların revirleri ve engelli bireylerin evleri gibi alanlarda iş imkanına sahiptir.